Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Karácsonyi habkarika

Karácsonyi habkarika

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karácsonyi habkarika

Karácsonyi habkarika

Hozzávalók:

  • 2 tojás fehérje
  • 25 deka porcukor
  • 1 citrom leve
  • csipet só
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A tojások fehérjét gőz felett, csipet sóval, a citrom levével, és
a porcukorral addig verem amíg kemény habot kapok.

A víz ne nagyon lobogjon csak lassan finoman forrjon.

Málnaszörppel és porfestékkel színezem.

Habzsákba töltöm, és sütőpapiros sütőlapra karika formákat nyomok belőle.

Nem forró, hanem langyos sütőben megszárítom.

Tipp / megjegyzés:
A habkarika a karácsony jellegzetes készítménye.
A gyerekek imádják ezt a könnyű és édes rágcsálnivalót, de karácsonyi díszként is alkalmazhatjuk.
Karácsony előtt már napokkal elkészíthetjük.

Értékeld a receptet

Domján Mária (524 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére