Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Kelt tészták / Joghurtos pogácsa

Joghurtos pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Joghurtos pogácsa

Joghurtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 deka liszt
  • 25 deka Rama margarin
  • 10 deka reszelt sajt
  • 1 kanál só
  • 2 deci natúr joghurt
  • fél deci langyos tej
  • 5 deka élesztő
  • 1 kis kanál cukor
  • 1 egész tojás

A tetejére:

  • köménymag
  • reszelt sajt 
  • 1 egész tojás
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt a tejben, cukorral felfuttatom, és többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrok.

A begyúrás után a tésztát egy óra hosszra a hűtőbe teszem. Egy óra elteltével kinyújtom a tetejét bevagdalom és pogácsa szaggatóval kiszúrom.
Tojással lekenem, sajttal, köménnyel megszórom.

190-fokos sütőben megsütöm.

Nagyon finom könnyű kis pogácsa, hajtogatni sem kell.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Domján Mária (354 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére