Főoldal / Levesek / Húsleves májgaluskával

Húsleves májgaluskával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsleves májgaluskával

Húsleves májgaluskával

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirke farhát
  • 2 db sárgarépa
  • 1 fehér répa
  • 1 kisebb zeller
  • 1 db kelkáposztalevél
  • 1 db vörös hagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • egész bors
  • bazsalikom, kakukkfű (ízlés szerint)
  • petrezselyem zöld

A májgaluskához:

  • 20 dkg sertésmáj
  • 2 db zsemle
  • őrölt bors
  • 1 kisebb vöröshagyma reszelve
  • 2 db tojás
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A farhátat jól megmossuk és feltesszük főni annyi vízben ami ellepi. (a főzés közben esetleg képződő habját szedjük le kanállal)

Fél óra főzés után tegyük bele a megpucolt és felszeletelt zöldségeket, a paprikát, a paradicsomot és a héjától megfosztott hagymát egészben.
Sózzuk, borsózzuk, majd további 1/2 óra lassú tűzön való főzés után szűrjük le a levest.
Hagyjuk pár percet ülepedni és ha túl sok a zsírja szedjük le kanállal.

Elkészítjük a galuskát:
A zsemléket vízben megáztatjuk, majd kifacsarjuk. A májat megtisztítjuk és ledaráljuk .
Az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük, ha kissé híg lenne, akkor tegyünk hozzá kevés zsemlemorzsát.
A májgaluskát, kanál segítségével a leszűrt levesbe szaggatjuk, és kb. 10 percet főzzük.

Ha a galuskák megfőttek, tálalhatjuk a levest.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére