Főoldal / Levesek / Hideg málnakrémleves

Hideg málnakrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hideg málnakrémleves

Hideg-málnakrémleves

Hozzávalók:

  • 0,5 kg málna
  • 2 dl tejszín
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1/2 citrom leve
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A málnát jól megmossuk, lecsöpögtetjük, és meglocsoljuk a citrom levével./ Kb 10 dkg málnát kiveszünk belőle,mielőtt a citromot rá tennénk. Ez lesz a leves betétje a tálalásnál/

A cukrot kis lángon karamellizáljuk, hozzáadjuk a málnát, a vaníliás cukrot ,a fahéjat, és a szegfűszeget. Folyamatosan kevergetve,2-3 percig főzzük. Levesszük a tűzről, és leturmixoljuk. Hozzáöntjük a tejszínt és a tejet, majd  jól összekeverjük.

Hűtőbe tesszük, hidegen tálaljuk.

Értékeld a receptet

Kiss Imréné Magdi (26 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére