Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Hájas tészta

Hájas tészta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hájas tészta

Hájas tészta

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 40 dkg háj
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dl fehér bor
  • 1 kk só
  • 1 tk cukor
  • 3 ek tejföl
  • szénsavas ásványvíz

Tölteléknek:

  • szilvalekvár
  • darált dió

A kenéshez :

  • 1 tojás
  • vágott dió a tetejére
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A ledarált megtisztított hájat 10 deka liszttel összegyúrom és félreteszem.
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatom.

A maradék lisztet egy tálba szitálom, hozzáadom a villával összevert tojást, a tejfölt, a felfutott élesztőt és a többi hozzávalót is. (kivéve a hájat)

Kézzel kidagasztom, a szódavizet apránként dagasztom hozzá, addig dagasztom, hogy lágy, könnyen nyújtható tésztát kapjak.A kidolgozott tésztát letakarom, és kb 30 percig kelesztem.

Kelesztés után kiöntöm lisztes lapra, és téglalap alakúra kinyújtom. A darált háj egy harmadát rákenem. Ekkor egy szimpla hajtással a tésztát behajtom. (Először jobbról középre majd a bal oldalról hajtom rá a tésztát)

Fél órát pihentetem.
Ezt a műveletet még kétszer megismétlem, amíg tart a háj.

Az utolsó hajtás és pihentetés után a tésztát vékonyra kinyújtom éles meleg késsel egyforma kockákra vágom.

A közepébe szilvalekvárt és darált diót teszek majd tetszés szerint összehajtom.

A tetejét tojással lekenem és vágott dióval meghintem.
Előmelegített sütőben 190-200 fokon szép pirosra megsütöm.

Porcukorral meghintve tálalom.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Domján Mária (354 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére