Főoldal / Desszertek / Habos rebarbarás sütemény

Habos rebarbarás sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Habos rebarbarás sütemény

Habos rebarbarás sütemény

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói 20 x 30 tepsihez:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg margarin(v. vaj)
  • 1 ek kristálycukor

Töltelék:

  • 20 dkg barna cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 tojás sárgája
  • csipet só
  • 6-7 szál rebarbara
  • 1 db alma
  • 15 dkg eper

Hab:

  • 3 tojás fehérje
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3-4 ek porcukor
  • csipet só
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal és a cukorral jó morzsalékosra összemorzsolni.
A tepsit kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a morzsalékos lisztet és egyenletesen elosztani. Tenyérrel jól lenyomkodni.
Előmelegített sütőbe, közepes lángon 15 perc alatt elősütni. Közben ellehet készíteni a tölteléket.

A rebarbarát és az almát vékonyan megpucolni, majd apró kockákra felvágni. Az epret félbe, ha nagyobb negyedekbe vágni.

Egy tálba beletenni a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojás sárgákat, a pudingport, a tejszínt és a csipet só, majd robotgéppel simára keverni.
Ezután hozzákeverni a kockára vágott rebarbarát és az almát, majd óvatosan belekeverni az epret is.

Az elősütött tésztát kivenni a sütőből és rögtön ráönteni a gyümölcsös masszát. Ezután visszatenni a sütőbe, és közepes lángon 45-50 percig sütni.

A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdeni habbá verni. Ha már kezd kifehéredni, akkor hozzáadni a vaníliás cukrot és kanalanként a porcukrot. Addig verni, hogy jó kemény hab legyen belőle.

A készre sült süteményt kivenni a sütőből, és a tetejére kanalazni a kemény habot, majd egyenletesen elsimítani.
Ezután visszatenni a sütőbe, a hőfokot kicsit mérsékelni és szép pirosra sütni.

Tipp / megjegyzés:
A tepsiben hagyni kell kihűlni, majd tálalás előtt óvatosan kiemelni a tepsiből és lehúzni róla a sütőpapírt, majd vízbe mártott késsel, ízlés szerint felszeletelni a habos rebarbarás süteményt.

Értékeld a receptet

Gizi (233 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére