Főoldal / Desszertek / Gesztenyés meggyes keksztekercs

Gesztenyés meggyes keksztekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyés meggyes keksztekercs

Gesztenyés meggyes keksztekercs

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg háztartási keksz-darált
  • 4 dkg kakaópor
  • 20 dkg cukor
  • 1 db vanília rúd kikapart magja
  • 3 dl tej
  • 2 tk rum

A töltelékhez:

  • 20 dkg gesztenye massza
  • 7 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tk rum
  • 20 dkg meggy befőtt-magozott
  • 6 dkg kókuszreszelék
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tésztához a kekszet összeforgatjuk a cukorral, vaníliával, kakaóval, rummal és a tejet hozzáadva tésztává formázzuk, majd ketté vesszük.
A töltelékhez a felengedett gesztenye masszát összekeverjük a cukorral, a vajjal, és a rummal.

Kinyújtjuk az egyik adag tésztát egy sütőpapíron, majd rákenjük a töltelék felét és rászórjuk a lecsepegtetett meggy felét.
A hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, majd a papírra kókuszreszeléket szórunk amin a tekercset néhányszor áthengergetjük.

A másik adag tésztát is így készítjük el. Alufóliába csomagolva éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Hidegen könnyen szeletelhető, mutatós és finom sütemény.

Tipp / megjegyzés:
Akár ajándékba is adható szép csomagolásba öltöztetve.

Értékeld a receptet

A konyha világa (80 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére