Főoldal / Torták / Gesztenyés-diós torta

Gesztenyés-diós torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyés-diós torta

Gesztenyés-diós torta

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 ek. víz

A gesztenyés krémhez:

  • 35 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 1 ek. rum vagy rumaroma

A díszítéshez:

  • 4 dl tejszín
  • 2 ek. porcukor
  • 1 cs. habfixáló
  • 15 dkg gesztenyemassza
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet , és a sütőporral elkevert lisztet valamint a diót. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjékből vert kemény habot.
A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A puha margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott, vagy burgonya nyomón áttörte gesztenyemasszát. Ízlés szerint kevés rummal vagy rumaromával ízesítjük.
A kihűlt piskótalapot ketté vágjuk, majd közé töltjük a gesztenyés krémet úgy, hogy vékonyan a tetejére és az oldalára is jusson belőle.

A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, nyomózsákba töltjük, majd feldíszítjük vele a torta tetejét és az oldalát. A díszítésnek szánt gesztenyemasszát burgonyanyomón átnyomjuk, majd a torta tetejére szórjuk.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

Gesztenyés-diós torta 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére