Főoldal / Levesek / Fehérboros póréhagymaleves sajtos pirítóssal

Fehérboros póréhagymaleves sajtos pirítóssal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros póréhagymaleves sajtos pirítóssal

Fehérboros póréhagymaleves sajtos pirítóssal

Hozzávalók:

  • 1 db póréhagyma
  • 2 db újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 marék snidling
  • 2 db közepes krumpli
  • 1 db chili
  • 3 kanál vaj
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 db zöldségleves kocka
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • őrölt fehérbors
  • 1 db babérlevél
  • tárkony
  • kakukkfű
  • szerecsendió
  • 1 dl fehérbor
  • 3 szelet toastkenyér
  • 5 dkg füstölt sajt
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hagymákat karikára, a krumplit kockára vágom, a fokhagymát aprítom.

Egy lábasban a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a krumplit, fűszerezem, felöntöm vízzel. Amikor a zöldségek már megpuhultak, hozzá vágom a snidlinget, a petrezselymet, és ráöntöm a bort.

Közben a kenyérre szórok reszelt sajtot, megpirítom, és átlósan félbe vágom.

Tálaláskor szedek a levesből, és teszek rá a sajtos pirítósból.

Tipp / megjegyzés:
Már rég főztem póréhagymalevest, megkívántam. Remélem Ti sem bánjátok. A pirított sajtos kenyérrel különösen finom.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére