Főoldal / Levesek / Fehérboros gombás káposztaleves

Fehérboros gombás káposztaleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros gombás káposztaleves

Fehérboros gombás káposztaleves

Hozzávalók:

  • 15 dkg sült pörc
  • 3 szál újhagyma (zöldje nélkül)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk zsír
  • 0,5 sárgarépa
  • 1 db krumpli
  • 30 dkg savanyított káposzta
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 3 db babérlevél
  • 3 db chili
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • őrölt kömény
  • 10 dkg füstölt csípős kolbász
  • 2 púpozott ek. liszt
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl tejföl
  • chili (díszítésnek)
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A pörcöt kisebb darabokra vágom, vízben felteszem főni, teszek bele babérlevelet, vágok bele chilit és fűszerezem.

A hagymákat aprítom, a répát szeletelem, a krumplit apró kockára, a gombákat félbe vágom, felszeletelem a kolbászt.

Egy serpenyőben zsíron megpirítom a hagymákat, hozzáadom a répát és a krumplit, majd félreteszem.

Egy óra elteltével a leveshez adom a zöldségeket és a káposztát, így főzöm tovább a levest.

30 perc után beleteszem a kolbászt is.

Amikor már minden majdnem puha, beleöntöm a bort, beleszórom a lisztet, végül hőkiegyenlítéssel belekeverem a tejfölt.

Tálaláskor merek a tányérba levest, és kanalazok rá tejfölt.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére