Főoldal / Levesek / Erdélyi tárkonyos medvehagymás zöldségleves

Erdélyi tárkonyos medvehagymás zöldségleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Erdélyi tárkonyos medvehagymás zöldségleves

Erdélyi tárkonyos medvehagymás zöldségleves

Hozzávalók:

  • 1 liter füstölt csülök főzőlé
  • 2 dl kolbász főzőleve
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 0,5 db karalábé
  • 3 db zsenge karalábé levél
  • 1 db kicsi zeller
  • 3 ág zellerlevél
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 0,5 db póréhagyma
  • 0,5 csokor medvehagyma
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 1 db kicsi fejes saláta
  • 3 db nagy burgonya
  • 1 ek friss tárkonylevél
  • 1 csokor kapor
  • chili
  • só, bors
  • morzsolt tárkony
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 citrom
  • tárkonyos ecet
  • almaborecet
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk és tetszés szerint feldaraboljuk.

A csülök és a kolbász főzőlevébe beletesszük a zöldségeket, és a chilit. Ízesítjük ízlésünk szerint és feltesszük főni.

Amikor a zöldségek megfőttek, a liszt és a tejföl keverékével behabarjuk a levest.

Facsarunk bele citromot, és locsolok bele ecetet ízlés szerint.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére