Főoldal / Desszertek / Epres-csokis Charlotte torta – paleo

Epres-csokis Charlotte torta – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Epres-csokis Charlotte torta – paleo

Epres-csokis Charlotte torta - paleo

Hozzávalók:

A piskótatekercshez:

  • 4 egész tojás
  • 3 ek. eritrit(por alakú)
  • csipet só
  • 4 kanál darált mandula
  • 1 ek.tápióka keményítő

A csokis krémhez:

  • 1 dl kókusztej
  • 10 dkg étcsoki (tej és cukormentes)
  • 2,5 dl kókuszkrém
  • 8 dkg eritrit (ízlés szerint)

Az epres töltelékhez:

  • 4 dl kókuszkrém
  • 0,5 kg eper (fagyasztott)
  • 1 ek. citromlé
  • 3 dkg eritrit (por alakú)
  • agar-agar (lehet zselatin is)
  • + 0,5 dl meggylé (csak a színe miatt)

A kakaós piskótalaphoz:

  • 2 tojás
  • 2 ek. eritrit (por alakú)
  • 2 ek. kakaópor
  • 2 ek. mandula
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csokis krémet készítjük el először. A kókusztejet felforraljuk, beletördeljük a csokit, és addig kevergetjük míg elolvad. Hozzákeverjük az édesítőt is. Érdemes megkóstolni, mert elég keserű, és ízlésünk szerint édesíteni. Amikor kihűlt, a kókuszkrémet felverjük habbá, és belekeverjük a csokis krémet. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

A tekercshez az egész tojásokat az édesítővel és a csipet sóval habosra keverjük. Belekeverjük a tápiókával elkevert mandulát,és sütőpapíros tepsin téglalap alakúra elsimítjuk. 180 fokos sütőben kb. 18 perc alatt megsütjük.

Közben a kakaós piskótát ugyanígy elkészítjük, kapcsos tortaformában sütjük meg, ami pont akkora, mint a tál, amiben készítjük a tortát. (ha nincs pont akkora forma, akkor nagyobbat kell sütni és méretre vágni)

A piskótát a tekercshez még melegen feltekerjük és úgy hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, megkenjük a csokis krémmel, feltekerjük és vékony szeletekre vágjuk.

Egy tálat kibélelünk folpackkal, kirakjuk a piskóta tekercs szeletekkel.

A kiolvasztott eper egy részét félretesszük, ezeket összevágva keverjük majd a krémbe. A többi epret leturmixoljuk elkeverjük a citromlével és kevés édesítővel. Az epertől is függ mennyi kell bele, ha elég édes, lehet, hogy nem is szükséges hozzáadni.

A kókuszkrémet felverjük, nem baj, ha nem sikerül túl keményre. Elkeverjük az eperpürével, hozzákeverjük az eperdarabokat is.

(Mivel elég fakó színe volt, 1 dl meggylét adtam hozzá, de ez elmaradhat.)

Az agar-agar, 1 csomag 3 liter folyadékhoz elég, így kb. a harmadát használjuk fel, biztos, ami biztos. Fél deci forró vízben feloldjuk, majd az epres krémhez keverjük. Mikor elkezd dermedni, akkor öntjük a tekercsekkel kirakott tálba. Elsimítjuk majd befedjük a kakaós piskótalappal. Hűtőbe tesszük dermedni.

Amikor a krém teljesen megdermedt, óvatosan tálra borítjuk és lehúzzuk róla a fóliát.

Bonyolultnak hangzik, de az egésszel kész voltam kb 1 óra alatt.

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére