Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Csörögefánk Györgyi konyhájából

Csörögefánk Györgyi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csörögefánk Györgyi konyhájából

Csörögefánk Györgyi konyhájából

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál porcukor
  • kevés só
  • 1 evőkanál rum

A sütéshez:

  • olaj

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • lekvár
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat villával felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a sót, a rumot és az átszitált lisztet. Összedolgozzuk, hogy szép sima tésztát kapjunk, majd fél órát pihentetjük.

Újra átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Derelyemetszővel tetszőleges négyszögeket vágunk belőle, és a közepét behasítjuk.

Bő, forró olajban mindkét oldalát megsütjük.

Jól lecsöpögtetjük, papírszalvétára szedjük, és porcukorral megszórva, ízlés szerinti lekvárral kínáljuk.

Értékeld a receptet

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére