Főoldal / Desszertek / Csokis mézes

Csokis mézes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokis mézes

Csokis mézes 1

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 tojás
  • 5 deka porcukor
  • 4 kanál langyos nem forró méz
  • 5 deka margarin
  • 45 deka liszt
  • 5 kanál tej
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 citrom leve
  • 2 kanál kakaópor
  • 2 kanál tej

A krémhez:

  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 6 deci tej
  • 25 deka porcukor
  • 25 deka ráma margarin
  • kakaópor 1-2 kanál

Máz a tetejére:

  • 1 tojás fehérje
  • citrom leve
  • 20-25 deka porcukor
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrom és kétfelé veszem.
Az egyik tésztához a kakaóport és a 2 kanál tejet teszek és jól kidolgozom.
A tésztákból 2- világos és 2 csokis lapot sütök, 24×22-es tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon.

A tejben a pudingot megfőzöm, majd kihűtöm.
A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral habosra keverem.

Amikor a puding kihűlt apránként belekeverem a porcukorral kihabosított margarint. Majd az 1/3-ad részét külön veszem és ebbe ízlés szerint kakaóport keverek.

Majd összerakom a tésztát az alsó lapra világos krémet a másodikra a csokis és végül a harmadikra ismét fehér krém kerül majd befedem az utolsó kakaós lappal.

A tojásfehérjét a citrommal és cukorral sűrűre kikeverem és a tészta tetejére simítom. (célszerű még száradás előtt bevágni a cukormázat a tetején, így szeleteléskor nem fog töredezni.)

Egy napig pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak a krémtől és szeletelhető legyen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Domján Mária (354 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére