Főoldal / Szárnyas Ételek / Csirkemell zöld-bors mártással, búzadarás sült krumplival

Csirkemell zöld-bors mártással, búzadarás sült krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirkemell zöld-bors mártással, búzadarás sült krumplival

csirkemell-zoldbors-martassal-buzadaras-sult-krumplival

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé

A mártáshoz:

  • 2 ek. zöld bors 
  • 2 dkg vaj
  • pici olaj
  • 2 ek. szójaszósz
  • 2,5 dl tejszín
  • só ízlés szerint
  • 1 tk. étkezési keményítő

A körethez:

  • burgonya
  • búzadara
  • vaj
  • ízlés szerint fűszerek
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Egy serpenyőben a vajat egy kis olajjal felmelegítjük. Rádobjuk a zöld bors szemeket, pár percig pirítjuk, majd megszórjuk a keményítővel, felöntjük a tejszínnel, és csomómentesre keverjük. Szójaszósszal ízesítjük. Sózást nem nagyon igényel, de ez ízlés dolga. A mártást le is lehet pürésíteni, de aki szereti benne a bors szem darabokat az így is hagyhatja.

A krumplit hasábokra vágva sós forró vízben 5 perc alatt előfőzzük, majd leszűröm. Olvasztott vajat, olajat és ízlés szerinti fűszereket összekeverünk, és megforgatjuk benne a krumplit. Megszórjuk búzadarával és alaposan beleforgatjuk, hogy mindenhol befedje.

Forró sütőben felső grillezés mellett megsütjük, közben többször átforgatjuk. Isteni finom ropogós réteg sül rá.

A csirkemelleket csak sózzuk és borsozzuk, egyszerűen meggrillezzük. A szósszal és a krumplival tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:

HA zöldborshoz juttok feltétlenül próbáljátok ki.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére