Főoldal / Szárnyas Ételek / Csirkemáj gombás polentával

Csirkemáj gombás polentával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirkemáj gombás polentával

Csirkemáj gombás polentával

Hozzávalók:

  • 4-5 db csirkemáj
  • 2 ek olívaolaj
  • őrölt fehér bors
  • kakukkfű
  • szerecsendió

Polenta hozzávalói:

  • 10 dkg kukoricadara
  • 4 dl víz
  • 1 db húsleveskocka
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg gomba
  • őrölt fehér bors
  • 2 ek olívaolaj
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A csirkemájon lévő ereket éles késsel távolítsuk el, majd vágjuk kétfelé. (ha ezeket az ereket eltávolítjuk, akkor sütés közben nem fog pattogni a máj)

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá először a sót és a fűszereket, majd a feldarabolt csirkemájat. Ezután közepes hőfokon, többször átforgatva, pár perc alatt süssük szép pirosra a májat, majd tálalásig tartsuk melegen.

A gombát vágjuk fel kisebb kockákra, majd kezdjük el az olívaolajon párolni. Párolás közben sózzuk, borsozzuk, majd kevergetve süssük zsírjára.

Egy edénybe öntsük bele a vizet, majd melegítés közben oldjuk fel benne a leveskockát. Amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett, öntsük hozzá a kukoricadarát. Amikor elkezd besűrűsödni keverjük bele a vajat, majd az előzőleg megpárolt gombát. Végül kevergetve főzzük tovább, hogy kellően besűrűsödjön. (egy lágyabb-krémesebb állagot kell kapnunk, ha szükséges akkor főzés közben még vizet adhatunk hozzá)

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor szedjük a tányérra az elkészült polentát, majd helyezzük a tetejére a sült csirkemájat. Ezután locsoljuk meg a máj sütésénél visszamaradt szafttal.

Értékeld a receptet

Gizi (231 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére