Főoldal / Levesek / Cseresznyekrémleves

Cseresznyekrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cseresznyekrémleves

Cseresznyekrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg cseresznye
  • cukor (ízlés szerint)
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 3-4 db szegfűszeg
  • 1 mk gyömbér
  • csipet szerecsendió
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1/2 cs vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejszín
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A cseresznyét magozzuk ki, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje.

Ezután ízlés szerint adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, majd a fűszereket. Nyomjuk bele a citrom levét, és reszeljük hozzá a citromhéjat.

Főzzük kb. 20 percig, majd vegyük ki a cseresznye felét. Ezután a maradék cseresznyét botmixerrel pépesítsük.

Tegyük vissza az előzőleg kiszedett cseresznyeszemeket, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel.

A pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a forrásba lévő levesbe.

Kevergetve főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a hideg krémlevest ízlés szerint pörkölt mandulaforgácsba beleforgatott tejszínhabbal kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (254 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére