Főoldal / Egytálételek / Burgonyás rakott káposzta

Burgonyás rakott káposzta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Burgonyás rakott káposzta

Burgonyás rakott káposzta

Hozzávalók:

  • 4-5 darab közepes héjában főzött burgonya
  • 50 deka savanyú káposzta
  • 25 deka főzőkolbász
  • 4 vékony szelet sonka
  • fél liter tejföl
  • 1 fej aprított vöröshagyma
  • 3 gerezd aprított fokhagyma
  • fél deci olaj
  • őrölt bors
  • 15 deka reszelt sajt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A megfőtt burgonyának lehúzom a háját, és amikor kicsit kihűlt karikákra szeletelem.
A kolbászt is felkarikázom.

Az olajat egy serpenyőben felhevítem, és a hagymákat kicsit megfonnyasztom benne, majd kiszedem az olajból.
A káposztát kicsit megdinsztelem az olajon.
A kolbász karikákat, a vékony sonkaszeletekkel kicsit megsütöm.

A sütőedényt olajjal kicsit kikenem, és morzsával meghintem.

A sütőedény aljára teszek a káposztából, erre teszem a párolt hagymát.

A hagymára a burgonya karikákat a kolbász karikákat sonkaszeleteket és erre tejfölt és reszelt sajtot.

Majd ismét káposzta, és addig folytatom a rétegezést, amíg tartanak a hozzávalók.

A tetejét káposztával tejföllel és sajttal zártam le.
190 fokra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve sütöm.
10-15 perc után a tetejét/ vagy az alufóliát leveszem róla, és szép pirosra sütöm.

A burgonyás rakott káposzta nagyon finom, laktató étel. Tálaláskor adhatunk mellé ízlés szerinti savanyúságot, vagy meglocsolhatjuk a tetejét tejföllel.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére