Főoldal / Desszertek / Burgonyás palacsinta

Burgonyás palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Burgonyás palacsinta

Burgonyás palacsinta

Hozzávalók:

  • 40 dkg burgonya
  • 25 dkg liszt
  • pici só
  • 3 tojás
  • 4 dl tej
  • 2-3 dl szódavíz
  • porcukor
  • őrölt fahéj
  • olaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A héjában megfőzött burgonyát meghámozzuk, áttörjük. Összedolgozzuk a sóval, tojással, és apránként hozzákeverjük a lisztet, a tejet, és a szódát.Habverővel palacsinta állagú masszát keverünk belőle.

Kiolajozott, felforrósított palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.

Fahéjas porcukorral meghintve, szalvétaszerűen összehajtva bármilyen gyümölccsel megszórva kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Csak annyi szódát tegyünk hozzá hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk.Ez függ a liszt, és a burgonya állagától, ezért ne öntsük bele a összes szódát, hanem csak adagoljuk apránként a kívánt állag eléréséig.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (278 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére