Főoldal / Szárnyas Ételek / Brokkolis csirke pecsenye

Brokkolis csirke pecsenye

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Brokkolis csirke pecsenye

Brokkolis csirkepecsenye

Hozzávalók:

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • fél szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 kanál olaj
  • fél deci fehérbor
  • őrölt bors
  • majoránna
  • piros kaliforniai paprika
  • fél kiló brokkoli
  • 1 közepes alma
  • 2-3 kanál szójaszósz
  • 2 kanál liszt
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben roppanósra megfőzzük, és leszűrjük.
A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, és apró kockákra vágjuk. A szójaszósszal összekeverjük, és fél órát letakarva hűtőbe tesszük.

A póréhagymát kis karikákra, a paprikát apró kockákra felvágjuk.
Az almát meghámozzuk és felkockázzuk. Meglocsoljuk kevés citromlével, hogy ne barnuljon meg.

Egy serpenyőben az olajat felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a póréhagymát,, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és hozzákeverjük a cukkinirózsákat.
Egy percig alatt összeforgatjuk és félretesszük.

Egy másik serpenyőben 2-3 evőkanál  olajat forrósítunk.
A húsokat kivesszük a hűtőből a két kanál liszttel megszórjuk, és a forró olajban 1-2 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a majoránnát.

Hozzáadjuk az almadarabokat, felöntjük a borral és fedővel lefedve 3-4 perc alatt puhára pároljuk.
Apró kockára vágott sült burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Értékeld a receptet

Domján Mária (526 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére