Főoldal / Desszertek / Bécsi túrós palacsinta

Bécsi túrós palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bécsi túrós palacsinta

Bécsi túrós palacsinta

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 ek. olaj

A túrós töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg porcukor (ízlés szerint)
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 db tojás
  • 2 ek. rum
  • 1 marék mazsola (elhagyható)

A tál kikenéséhez:

  • vaj

A vanília sodóhoz:

  • 2 dl tejszín
  • 2 db tojás
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat keverjük össze egy csipet sóval, a liszttel és az olajjal, majd apránként adagolva hozzá a tejet, keverjük csomómentesre. Majd fokozatosan adjuk hozzá a szénsavas ásványvizet. Hagyjuk állni 10-15 percig.

A palacsintasütőt hevítsük fel, enyhén olajozzuk ki, majd süssük meg benne a palacsintákat.

A mazsolát áztassuk be a rumba.
A töltelékhez a tojásokat válasszuk ketté.
A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá. A túrót keverjük ki a tojások sárgájával, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A végén keverjük bele a lecsepegtetett mazsolát és forgassuk bele a fehérjehabot.

Töltsük meg a töltelékkel a palacsintákat, tekerjük fel, és vágjuk ketté középen.
Sorakoztassuk őket kivajazott hőálló edénybe.

A vanília sodó hozzávalóit keverjük simára, majd locsoljuk rá a palacsinták tetejére.

Toljuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük addig, míg a sodó kellően besűrűsödik, és szép színt kap.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:

Az eredeti receptet Gizi-nél találtam. Én a vaníliasodó mennyiségét megdupláztam, ami csak jót tett neki :) Próbáljátok ki ti is, mert egyszerűen mennyei.

Bécsi túrós palacsinta 4.67/5 (9 értékelés)

Marcsi (431 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


3 Hozzászólások

  1. Habtejszín vagy főzőtejszín kell hozzá? Nagyon jól hangzik ez a recept :)

  2. Házi dolgokból a legfinomabb…szerencsére mi hozzájutunk néhányhoz…szomszédtól és itthonról

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére