Főoldal / Sertés ételek / Balatoni szüreti pörkölt

Balatoni szüreti pörkölt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Balatoni szüreti pörkölt

Balatoni szüreti pörkölt 1

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés lapocka
  • 50 dkg gomba
  • 50 dkg csirke zúza
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg sertés zsír
  • 10 dkg zöld paprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 1 evőkanál őrölt piros paprika
  • 1 evőkanál só
  • 5 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 2 dl vörösbor
Elkészítési idő:1óra 45 percFogyókúrás:nem
Költség:2500-3000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A zsírban megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, majd 5-10 perc után hozzáadjuk a szintén felaprított paprikát és paradicsomot. Hozzátesszük az őrölt paprikát és 2-3 perc után beletesszük a kockára vágott pörkölt húst. Egy rottyanás után sózzuk, és annyi vizet teszünk rá, amennyit főzés közben megkíván. 20 percig főzzük.
Ezután beletesszük a felaprított zúzát, a finomra vágott fokhagymát, és az őrölt borsot. Fél órát együtt főzzük, majd beleöntjük a darabolt gombát a 2dl vörösbort és még fél órán át készre főzzük.

Ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Mentés

Értékeld a receptet

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére