Főoldal / Levesek / Bab és lencsegulyás sertés hússal és kolbásszal

Bab és lencsegulyás sertés hússal és kolbásszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bab és lencsegulyás sertés hússal és kolbásszal

Bab, lencsegulyás sertés hússal és kolbásszal

Hozzávalók:

  • 15 dkg sertéslapocka
  • 10 dkg füstölt parasztkolbász
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 ek disznózsír
  • 1 doboz fehér-bab paradicsomos mártásban (40 dkg)
  • 1 doboz lencse (40 dkg)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 kicsi zeller
  • 1 szál zellerlevél
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili
  • 1 db krumpli
  • 1 ek gulyáskrém
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 1 dl vörösbor
  • 1 ek liszt
  • 1 dl tejföl
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hagymákat aprítom. A szalonnát, a sertés húst és a zöldségeket feldarabolom.

A sertés zsírt megolvasztom, ráteszem a szalonnát, a hagymát, és lepirítom. A húst is hozzáadom, és fehéredésig együtt dinsztelem. Beleteszem a zöldségeket, feleresztem vízzel, ízlés szerint fűszerezem. Amikor már csaknem puha minden, beleöntöm a babot és a lencsét a levével együtt, és a vörösbort.

Felforralom, szórok bele lisztet. Összekeverem, és tálalok. Egy mélytányérba merek levest, kanalazok rá tejfölt, és díszítem egy chilivel.

Tipp / megjegyzés:
Ebben a párosításban nem láttam receptet a neten, persze nem állítom, hogy én találtam fel. A lényeg, hogy finom étel volt.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére