Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Almás-zabpelyhes puha kekszek proteinnel

Almás-zabpelyhes puha kekszek proteinnel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás-zabpelyhes puha kekszek proteinnel

Almás-zabpelyhes puha kekszek proteinnel

Hozzávalók:

  • 33 g vaníliás proteinpor (fehérjepor)
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 3 dl zabpehely darálva
  • 3 dl zabpehely egészben
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál természetes édesítőszer( pl.:xilit)
  • 1 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 egész tojás
  • 1 egész alma reszelve (nyugodtan rajta maradhat a héja)
  • 1 dl laktózmentes tej (vízzel is elkészíthető)
  • 1-1 evőkanál zabpehely a kekszek tetejére (elhagyható)
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:igen
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, légkeveréses módba.
Öntsük egy nagy tálba a száraz hozzávalókat és keverjük jól össze.
Egy másik tálba keverjük össze egy villa segítségével a tojást a tejjel (vagy vízzel). Majd adjuk hozzá a reszelt almát is és keverjük össze.

Adjuk a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és a villa segítségével keverjük össze.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe adagoljunk egyforma gombócokat (kb 1 evőkanálnyi) és a villával nyomkodjuk szét kör alakúra.
Szórjuk meg a kekszek tetejét egy- egy evőkanál zabpehellyel és tegyük a sütőbe 10-12 percre.

Pléh dobozban napokig eltartható.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére