Főoldal / Desszertek / Almás fahéjas kuglóf

Almás fahéjas kuglóf

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás fahéjas kuglóf

Almás fahéjas kuglóf

Hozzávalók:

  • 2 darab alma
  • 2 kanál citromlé az alma szeletek locsolásához
  • 25 deka margarin
  • csipet só
  • 3 tk fahéj
  • 20 deka kristálycukor
  • 5 tojás
  • 10 deka darált mandula
  • 30 deka liszt
  • 4 kanál mogyoró nugát krém

A tetejére:

  • 1 tábla étcsoki
  • 5 deka margarin
  • fél deci étolaj
  • fél tábla fehér csoki

A forma kikenéséhez:

  • margarin
  • morzsa
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A formát kikenem a margarinnal, és megszórom a morzsával.

A meghámozott apró kockákra vágott almákat citromlével lelocsolom.

A puha margarint sóval, cukorral, fahéjjal habosra keverem.A tojásokat is egyenként hozzáadom.Hozzáadom a nugátkrémet.

A mandulát a lisztel sütőporral összekeverem és a keverékhez adom, majd hozzáadom a darabolt almát.

A tésztát kuglóf sütőbe simítom.

175 fokon megsütöm.

A csokoládét felolvasztom és a kuglófra simítom.

Fehér csokival díszítem.

Értékeld a receptet

Domján Mária (524 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére