Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Áfonyás csokis keksz

Áfonyás csokis keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Áfonyás csokis keksz

Áfonyás csokis keksz

Hozzávalók:

  • 13 dkg durum liszt
  • 6 dkg fehér liszt
  • 6 dkg graham liszt
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 db vanília kikapart magja
  • 10 dkg aszalt vörös áfonya
  • 10 dkg süthető csoki csepp
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A puha vajat elkeverjük a cukorral és a tojással. Majd tovább keverve hozzáadjuk a többi hozzávalót. A végén beleforgatjuk a csokit és az áfonyát.
1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük pihenni, majd kis halmokat rakunk belőle egy sütőpapírral leterített sütőlapra, egymástól kicsit távolabb.

170 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.

Forrón nagyon puha, miután kihűlt, kellően kemény, de omlós marad. Sütis dobozban sokáig eltartható finom aprósütemény.

Értékeld a receptet

A konyha világa (58 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére