Főoldal / Torták / Zserbótorta

Zserbótorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zserbótorta

Zserbótorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 15 dkg puha ráma
  • 1 dl tej
  • 1 cs. élesztő
  • 1 tojássárgája
  • késhegynyi szódabikarbóna

A töltelékhez:

  • barack lekvár
  • 40 dkg dió
  • őrölt fahéj
  • pici őrölt szegfűszeg
  • 5 dkg porcukor

A tetejére:

  • csoki máz
  • díszítésnek fél dió
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk, és a tészta többi hozzávalójával együtt egy tálba öntjük, és összegyúrjuk. Lisztezett deszkán vékonyra sodorjuk, majd a tortaforma alja segítségével 5 kört vágunk belőle.(pont annyi jön ki ebből a mennyiségből)

A kikent, lisztezett forma aljára tesszük az első lapot. Megkenjük lekvárral, és megszórjuk, a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel elkevert dióval. Rátesszük a következő lapot, azt is ugyan így megkenjük lekvárral, és ráhalmozunk a diós töltelékből.Az összes réteget így egymásra rétegezzük.

A tetejére rásimítjuk az ötödik lapot, megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Ha kihűlt, bevobjuk az olvasztott csokoládéval. Tetszés szerint dióval díszítjük.

Betesszük a hűtőbe, hogy a csoki megkössön, majd az oldalát is bekenjük csokival.

Tipp / megjegyzés:
Ezzel a mennyiséggel a torta forma tetejéig fog érni a sütink, vagyis olyan magas lesz mint egy rendes torta.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére