Főoldal / Levesek / Zöldségkrémleves II

Zöldségkrémleves II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldségkrémleves II

Zöldségkrémleves II

Hozzávalók:

  • 2 nagy sárgarépa
  • 1 kisebb zellergumó
  • 2 közepes burgonya
  • ételízesítő
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • 2-3 evőkanál olaj
  • petrezselyemzöld
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A zöldségeket meghámozzuk és felaprítjuk.

A répát és a zellert kevés olajon 3-4 percig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi.
Ízlés szerint fűszerezzük, majd hozzáadjuk a burgonyát és készre főzzük.

Amikor az összes zöldség megpuhult, botmixerrel pépesítjük. (Ha túl sűrű lenne, vízzel hígítjuk.) Hozzáadjuk a főzőtejszínt, és összeforraljuk.

Aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Értékeld a receptet

Laura (26 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére