Főoldal / Sertés ételek / Zöldséggel töltött fasírozott

Zöldséggel töltött fasírozott

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldséggel töltött fasírozott

Zöldséggel töltött fasírozott

Hozzávalók:

  • 1 brokkoli
  • 1 karfiol
  • 1 nagy szál sárgarépa
  • 1 kg darált hús
  • 3 zsemle
  • 2 egész tojás
  • só, bors
  • majoránna
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • olaj
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A brokkolit és a karfiolt rózsára szedjük. A répát karikákra felszeleteljük.A zöldségeket sós vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük.

A zsemléket beáztatjuk, a hagymát felszeleteljük, és kevés olajon megpirítjuk. A húst tálba tesszük hozzáadjuk a kicsavart zsemléket, a pirított hagymát, a fokhagymát, a tojásokat, és ízlés szerint befűszerezzük. Alaposan összedolgozzuk.

Egy hőálló tálat kikenünk kevés olajjal, és a hús felét belesimítjuk. A tetején eloszlatjuk a brokkolit, a karfiolt, és a répát. A maradék hússal betakarjuk, és lefedjük alufóliával.

Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon készre sütjük.  Ha kész levesszük róla a fóliát, hogy a hús megpiruljon egy kicsit.

Felszeletelve, tetszés szerinti körettel, vagy salátával kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Lassú tűznél süssük hogy rendesen átsüljön a hús.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére