Főoldal / Vegetáriánus / Zöldséges-sajtos tócsni

Zöldséges-sajtos tócsni

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldséges-sajtos tócsni

Zöldséges-sajtos tócsni

Hozzávalók:

  • 30 dkg burgonya (3-4 db)
  • 30 dkg cukkini (1 közepes)
  • 10-12 dkg sárgarépa (1 db)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 db tojás
  • 2 ek. liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. pirospaprika
  • bors

A sütéshez:

  • olaj

A tálaláshoz: (opcionális)

  • tejföl
  • zöld fűszer (ízlés szerint)
  • 2 gerezd fokhagyma
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:3 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A zöldségeket sajtreszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, a tojásokat, a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát és a lisztet. Alaposan összekeverjük.

Egy serpenyőt felhevítünk, majd 1-2 evőkanál olajon tenyérnyi lepénykéket sütünk benne a masszából. Az olajat folyamatosan pótoljuk.

A tálaláshoz a zúzott fokhagymát összekeverjük kevés vízzel és sóval.

A tejfölt kínálhatjuk hozzá natúran, vagy ízesíthetjük kaporral, petrezselyemmel, fokhagymával is.

A zöldséges sajtostócsnit a fokhagymás kencével és tejföllel kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Ilyen formában még a válogatós gyerekek is megeszik a zöldségeket.
Olaj helyett kókuszzsíron is süthetjük.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Marcsi (475 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére