Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Zöldséges lencsesaláta

Zöldséges lencsesaláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldséges lencsesaláta

Zöldséges lencsesaláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg lencse
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 nagyobb paszternák (v. zöldség)
  • 1 kk ételízesítő

Öntet:

  • 1 citrom leve
  • 3-4 ek olívaolaj
  • 1 dl víz
  • csipet só
  • őrölt fehér bors
  • méz (v. édesítőszer)
  • 3 kk csípős mustár (én francia magos-csípőst tettem)
  • 1 db lila hagyma
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lencsét hideg vízbe jól átmosni, majd feltenni főni. A főzővízbe sót és ételízesítőt tenni, majd puhára főzni benne a lencsét.(kb. 20 perc főzési idő alatt megpuhul) Végül leszűrni és teljesen kihűteni.

A sárgarépát és a paszternákot megpucolni, majd vékony csíkokra felszeletelni.
Egy edénybe beletenni először a sárgarépát, majd felönteni annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megszórni egy kis sóval, majd pár perc alatt puhára főzni. Ekkor szűrőkanállal kiszedni, majd a paszternákot beletenni a főzőlébe és azt is pár perc alatt puhára főzni.
Végül azt is leszűrni majd minden hozzávalót teljesen kihűteni.

Egy tálkába tenni a citromlevet, az olívaolajat, a mézet, a mustárt és jól kikeverni. Ezután hozzáadni egy csipet, sót és ízlés szerinti mennyiségű őrölt fehér borsot.
A hagymát nagyon apróra felkockázni, majd ezt is belekeverni.

Egy tálba tenni a kihűlt lencsét, a sárgarépát és a paszternákot, majd óvatosan hogy ne törjön összekeverni.
Végül leönteni az előzőleg jól kikevert öntettel, majd szintén nagyon óvatosan összeforgatni.
1-2 órát állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tipp / megjegyzés:
Sültek vagy virsli mellé tálalni. Pirított mandulával megszórva, magában is fogyasztható!

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére