Főoldal / Levesek / Zöldséges húsgombócleves

Zöldséges húsgombócleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldséges húsgombócleves

Zöldséges húsgombócleves

Hozzávalók:

A húsgombócokhoz: 

  • 25 dkg darált pulykahús
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál rizs
  • 2 db tojás
  • 1 fej hagyma lereszelve
  • 1 csipet só és bors

A leveshez:

  • 2 db sárgarépa felkarikázva
  • 1 db petrezselyemgyökér karikákra vágva
  • 1 kis fej hagyma felcsíkozva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 marék zöldbab
  • 1/2 zöldpaprika, kis kockákra vágva
  • 1 csipet őrölt pirospaprika
  • 3 kanál tejföl
  • só és bors
  • 1 nagyobb levél lestyán
  • kis csokor snidling
  • kevés olíva olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Először a húsgombócokat készítjük el. A rizst előfőzzük, majd kéz melegre hűtjük. A darált pulykahúst, a zsemlemorzsával, a főtt rizzsel, a fűszerekkel, a reszelt hagymával, és a tojásokkal összedolgozzuk. Kisebb gombócokat formázunk belőle és sütőpapírra sorakoztatjuk őket.

A megtisztított, felkarikázott répát, a petrezselyem gyökeret, a csíkokra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát kevés olíva olajon megpároljuk. Megsózzuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnék készíteni. (jó bőségesen) Mikor felforrt hozzáadjuk a zöldbabot, az apróra vágott snidlinget, a lestyánlevelet. Ezt rövid főzés után kiemeljük a fazékból. A lébe beletesszük a húsgombócokat, és mikor újra felforrt, a gombócok feljönnek a leves tetejére. Ettől kezdve újabb 5 percig főzzük.

A levesléből kiemelünk 1 merőkanálnyit, külön tálban csomómentesre keverjük a tejföllel, és visszaöntjük a levesbe.
Tejföllel tálaljuk.

Zöldséges húsgombócleves 5.00/5 (1 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére