Főoldal / Sertés ételek / Zöldséges fasírt tartár mártással, rizzsel

Zöldséges fasírt tartár mártással, rizzsel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldséges fasírt tartár mártással, rizzsel

Zöldséges fasírt tartár mártással, rizzsel

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált sertéslapocka
  • 1 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 30 dkg erdei gomba (mirelit) vagy más gomba
  • 1 kisebb piros paprika
  • 1 kisebb zöld paprika
  • 1 közepes fej vöröshagyma finomra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • olaj

A tartár mártáshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 1 dl majonéz
  • 1 tk. mustár
  • őrölt bors

A körethez:

  • 1 bögre rizs
  • 1 ek. étolaj
  • 2 bögre húsleves lé
  • 20 dkg vegyes zöldség
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A zsemléket vízben áztatjuk majd kifacsarjuk. A paprikát kis darabokra vágjuk
A húst a többi hozzávalóval együtt egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Nedves kézzel gombócokat formázunk a masszából és zsemlemorzsába hempergetjük.
Forró étolajban kisütjük.

A rizst a felhevített étolajon átkevergetjük, felforrósítjuk, majd a húsleves lével felöntjük. A 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük fedővel lezárva.
Így a sütőben duzzad készre. A végén belekeverjük a vízgőz felett megpárolt zöldségeket.

A tartármártás hozzávalóit összekeverjük, majd tálaláskor a fasírtokat megöntözzük vele.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Mentés

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (198 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére