Főoldal / Sertés ételek / Zöldborsós sertéspörkölt nokedlivel

Zöldborsós sertéspörkölt nokedlivel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldborsós sertéspörkölt nokedlivel

Zöldborsós sertéspörkölt nokedlivel

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéshús (pl comb)
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • zsír vagy olaj
  • só, bors
  • őrölt kömény (elhagyható)
  • 20 dkg borsó
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • A nokedlihez:
  • 40 dkg liszt
  • 4 tojás
  • kb. 240ml víz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, és felhevített zsiradékon megfuttatjuk. Rádobjuk a kockára vágott húst, átkeverjük, hogy szépen kifehéredjen, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és alaposan elkeverjük. Kevés vizet öntünk alá és lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul. (Ha főzés közben elpárolog a víz, pótoljuk)
A végén hozzáadjuk a borsót, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel és 10perc alatt készre főzzük.

Amíg a pörkölt készül, elkészítjük a nokedlit.
Felteszünk egy lábasban vizet forrni, majd az összetevőket egy edénybe mérjük. Fakanállal, lassan, összekeverjük a galuskatésztát. Ha túl kemény lenne, kis vízzel még lágyíthatunk rajta.
A nokedli szaggatót a lobogó, enyhén sós víz fölé helyezzük, beleöntjük a nokedli tésztát, és a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit. Ha a nokedlik feljöttek a víz felszínére, még 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük és folyóvízzel átmossuk, hogy ne tapadjanak össze.

A pörköltet a nokedlivel és savanyúsággal kínáljuk.

Zöldborsós sertéspörkölt nokedlivel 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére