Főoldal / Desszertek / Zöldalmás sütemény

Zöldalmás sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldalmás sütemény

Zöldalmás sütemény

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 1 csepp citromlé
  • 1 csipet só
  • 5 ek. cukor
  • 1 ek. vaníliás cukor
  • 6 csapott ek finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor

Az almás töltelékhez:

  • 1 kg zöldalma
  • 5 ek. citromlé
  • 5 ek. cukor

A túrós töltelékhez:

  • 80 dkg túró
  • fél kocka margarin (12,5 dkg)
  • 6 ek. porcukor

A zseléhez:

  • 7 dl zöldalma szénsavas üdítő
  • 3 kk. mandula aroma
  • 3 cs. vaníliás pudingpor
  • 5 ek. cukor
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat feltörjük, a fehérjét és sárgáját szétválasztjuk.
A fehérjét egy keverőtálba öntjük, a csipet sóval, a vaníliás cukorral, a citromlével felverjük, majd apránként beledolgozzuk a cukrot is.
Ezután egyesével belekeverjük a tojássárgákat, végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet is.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 perc után visszavesszük a hőfokot kb. 150-160 fokra és még további 2-3 percig sütjük. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e.
Lekapcsoljuk a sütőt és még egy kicsit bent hagyjuk a formát a nyitott ajtó mellett. Ha kihűlt a piskóta kettévágjuk.

Az almát megpucoljuk és lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét, majd a cukorral és a citromlével kb.10perc alatt összefőzzük.

A puha margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd apránként beledolgozzuk a túrót is, és krémesre keverjük.

Elkészítjük a zselét. A vaníliásé pudingokat csomómentesre keverjük a cukorral az aromával és kevés almás üdítővel. Majd a többi almás üdítővel együtt sűrűre felfőzzük.

Az egyik piskótalapot megkenjük az almás töltelék, majd a túrós töltelék felével, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. (célszerű a fagyasztóba tenni, hogy gyorsabban végezzünk.) Majd kivesszük, és rásimítjuk a zöld zselé felét és ismét 10percre hidegre tesszük.

Ha a zselé megkötött rásimítjuk a maradék almás majd túrós tölteléket, rátesszük a második piskótalapot, és bevonjuk a megmaradt zöld zselével. Hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen. Kockákra vágva kínáljuk.

 
Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére