Főoldal / Levesek / Zellerkrém leves

Zellerkrém leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zellerkrém leves

Zellerkrém leves

Hozzávalók:

  • egy nagyobb zeller
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 fehér répa
  • fél deci olaj
  • 2 deci húsleves alap
  • petrezselyem

A habaráshoz:

  • 2 deci tejföl
  • 1 kanál étkezési keményítő
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:3 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A zöldségeket megpucolom felkockázom, majd olajon egy picit megpirítom.

Felöntöm 1 dl vízzel és közepes lángon megpárolom. Felöntöm húsleves alappal és vízzel,sózom, majd puhára főzöm. Összeturmixolom.

A tejfölt elkeverem az étkezési keményítővel, hozzákeverek 1 merőkanállal a levesből (hőkiegyenlítés) majd a leveshez adom, így behabarva azt.

Pirított zsemlekockával tálalom.

Tipp / megjegyzés:
Amikor hús levest főzök, mindig teszek kis edényekbe a fagyasztóba a levéből, és amikor szükséges kiveszem és felhasználom.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Domján Mária (354 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére