Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Zabpelyhes süti

Zabpelyhes süti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zabpelyhes süti

Zabpelyhes süti

Hozzávalók:

  • 30dkg zabpehely
  • 20dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor (elhagyható)
  • 20-25dkg barna cukor
  • 30dkg felolvasztott vaj
  • 1 tojás
  • 2ek méz
  • 15-20dkg apróra vágott csokoládé
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Egy nagy tálban összekeverjük a zabpelyhet, a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat, vaníliás cukrot és a barna cukrot.

A folyékonyra olvasztott vajhoz hozzákeverjük a két evőkanál mézet és a villával felvert tojást.
Belekeverjük a zabpelyhes keverékbe, majd hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét.

Enyhén lisztezett deszkán körülbelül 5mm vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk pogácsa szaggatóval.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól körülbelül 3cm távolságra.

170C fokon 10-12percig sütjük.

Pléhdobozban hetekig eláll.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére