Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Zabpelyhes süti

Zabpelyhes süti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zabpelyhes süti

Zabpelyhes süti

Hozzávalók:

  • 30dkg zabpehely
  • 20dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor (elhagyható)
  • 20-25dkg barna cukor
  • 30dkg felolvasztott vaj
  • 1 tojás
  • 2ek méz
  • 15-20dkg apróra vágott csokoládé
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

Egy nagy tálban összekeverjük a zabpelyhet, a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat, vaníliás cukrot és a barna cukrot.

A folyékonyra olvasztott vajhoz hozzákeverjük a két evőkanál mézet és a villával felvert tojást.
Belekeverjük a zabpelyhes keverékbe, majd hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét.

Enyhén lisztezett deszkán körülbelül 5mm vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk pogácsa szaggatóval.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól körülbelül 3cm távolságra.

170C fokon 10-12percig sütjük.

Pléhdobozban hetekig eláll.

Értékeld a receptet

Marcsi (440 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére