Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Zabpelyhes keksz házi málnalekvárral

Zabpelyhes keksz házi málnalekvárral

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zabpelyhes keksz házi málnalekvárral

Zabpelyhes keksz házi málnalekvárral

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg zabpehely + egy kevés a díszítéshez
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg barna cukor
  • 2 db tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 8 dkg aszalt áfonya
  • málnalekvár
  • 1 csipet só
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A zabpelyhet pirítsuk aranybarnára egy száraz serpenyőben. Hagyjuk kihűlni, majd őröljük liszt finomságúra és adjuk hozzá a lisztet, a cukrot és a sütőport. Kockázzuk bele a vajat és morzsoljuk szét, majd tegyük bele az áfonyát.

A tojást a sóval keverjük össze és öntsük a lisztes keverékhez, majd gyúrjuk tésztává. Formázzunk belőle diónyi golyókat és lapítsuk el. Így sorakoztassuk a sütőpapírral bélelt tepsibe. A tészta tetejét kenjük be vízzel és szórjuk rá kevés zabpelyhet. 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára.

Ha kihűltek a korongok, kenjük meg a lekvárral és ragasszuk össze.

Tipp / megjegyzés:
Ha már édesség, azt bizony lehet egészségesen is (természetesen ezt is mértékkel fogyasszuk). Ebben nincs semmi adalékanyag, csak a finom málna és egy kis cukor.

lelekkonyha.blogspot.hu

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (155 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére