Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Walesi mazsolás keksz

Walesi mazsolás keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Walesi mazsolás keksz

Walesi mazsolás keksz

Hozzávalók:

  • 7,5 dkg puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 1 púpos kk. őrölt fahéj
  • 30 dkg liszt
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 cs. mazsola (ízlés szerint aszalt gyümölcsök is lehetnek, dió)
  • rum, vagy aroma
  • 1 narancs reszelt héja
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A mazsolát áztassuk be melegített rumba, vagy meleg rumaromás vízbe, hogy egy kicsit ellepje. (így megpuhul, és nagyon finom lesz)

A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a sót, a fahéjat, narancshéjat, (én a levét is beleöntöttem).

Hozzákeverjük a sütőporos lisztet, és a mazsoláról beleöntjük a rumot, itt vigyázzunk a rummal, ha a narancs levét is beletesszük, hogy ne legyen híg a tésztánk.

Végül beleforgatjuk a mazsolát is. (Én most Kalifa mediterrán mixet használtam a mazsola mellett, nagyon finom)

Két kanál segítségével formáljunk halmokat a masszából sütőpapírral bélelt tepsibe.

Előmelegített sütőben addig sütjük amíg szép aranysárga nem lesz.

Lehet bele rakni apróra vágott diót,mogyorót, mandulát, de akár csoki darabokat is.

Finom sütemény, ami pléh dobozban sokáig eláll, akár az adventi időszakra is elkészíthető.

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére