Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Vöröslencse saláta chorizoval

Vöröslencse saláta chorizoval

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vöröslencse saláta chorizoval

Vöröslencse saláta chorizoval

Hozzávalók:

  • 2 bögre száraz vöröslencse (a bögre 3 dl-es)
  • kb 10 dkg chorizo vagy más száraz füstölt kolbász
  • 10 szem koktél paradicsom
  • 2 kisebb kápia paprika
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • ízlés szerinti mennyiségű friss petrezselyemzöld
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A lencsét alaposan mossuk meg, majd áztassuk be egy éjszakára hideg vízbe.

Másnap öntsük le róla a vizet, majd főzzük meg annyi vízben, amennyi 2cm-rel ellepi. Ízesítsük fokhagymával, babérlevéllel és sóval, borssal. (Ha főzés közben elfogyna a víz, pótoljuk. Ha főzés után marad még víz rajta, azt öntsük le.) Ha megpuhult vegyük le a tűzről és tegyük félre, tartsuk melegen.

A kolbászt karikázzuk fel fél cm vastagságúra és olaj nélkül süssük meg egy serpenyőben. Tényleg nincs szükség olajra a művelethez, hiszen jó sok zsír van a kolbászban.

Vágjuk fel a paprikákat karikára. (vagy félkörökre tetszés szerint)
Vágjuk félbe a koktél paradicsomokat.

Tépkedjük, vagy vágjuk apróra a petrezselymet. Állítsuk össze a salátánkat. Osszuk kétfelé a lencsét,kerüljön mind a két adagra paprika, paradicsom, kolbász karika és a végén szórjuk meg a petrezselyemmel, majd kanalazzunk rá a kolbász kisült zsírjából.

Egészséges, tiszta étel, remek táplálék, mely valóban táplál és feltölt.

nutsnroll.blogspot.co.uk

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

A lap tetejére