Főoldal / Szárnyas Ételek / Vörösboros tejfölös zúzapörkölt petrezselymes rizzsel

Vörösboros tejfölös zúzapörkölt petrezselymes rizzsel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros tejfölös zúzapörkölt petrezselymes rizzsel

Vörösboros tejfölös zúzapörkölt petrezselymes rizzsel

Hozzávalók:

  • 35 dkg csirkezúza
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek. libazsír
  • 2 dl víz
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 1 ek. liszt
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejföl
  • 2 db chilipaprika
  • 1 bögre rizs
  • szárított petrezselyem 
  • csalamádé
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A rizst vízbe beáztatjuk.

A hagymát felaprítjuk. A paprikákat és paradicsomot kockára, a zúzákat félbe vágjuk.

Egy edényben libazsíron üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a zúzát. Fehéredés után ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a fokhagymát, majd felengedjük kevés vízzel, és  kb.90 percig főzzük.

Közben a rizst sós vízben megfőzzük.

Amikor a zúza már majdnem puha, hozzáöntjük a bort, beleszórjuk a lisztet, belekeverjük a tejfölt, és összeforraljuk.

A zúza pörköltet a rizs körettel, petrezselyemmel megszórva, tejflöllel és chilivel díszítve tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Szeretem a belsőségeket, zúzapörkölt ritkán készül, mert pl. a májhoz képest sokáig kell főzni.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére