Főoldal / Egytálételek / Vörösboros lucskos káposzta húsgombóccal

Vörösboros lucskos káposzta húsgombóccal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros lucskos káposzta húsgombóccal

Vörösboros lucskos káposzta húsgombóccal

Hozzávalók:

  • 25 dkg marha-sertés darált hús
  • 2 ek. rizs
  • 1 tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 25 dkg savanyított káposzta
  • 1 db babérlevél
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt kömény
  • morzsolt majoranna
  • 1 dl vörösbor
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. liszt
  • 1 dl tejföl
  • 2 db chilipaprika
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A rizst egy serpenyőben kevés olajon fehéredésig pirítom, majd beleteszem egy keverőtálba.

Ugyancsak kevés olajon a felvágott szalonnát megsütöm, hozzáadom a darabolt hagymák felét, majd a darált húst. Fehéredésig pirítom, majd a keverőtálba teszem. Hozzáadom a tojást, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, és összekeverem. Vizes kézzel gombócokat formázok belőle.

Egy fazékban a maradék olajon megdinsztelem a vöröshagymát, majd a fokhagymát is megfuttatom benne. Beleteszem a húsgombócokat. Felengedem 4 dl vízzel, ízesítem sóval, babérral, őrölt köménnyel, majorannával. Lassú tűzön fél órát főzöm, majd belerakom a káposztát és még 10 percig főzöm. Beleszórom a lisztet, megszórom bőven pirospaprikával, beleöntöm a vörösbort, összekeverem, majd forralok egyet rajta.

Tálaláskor szedek a tányérba káposztát és húsgombócot, kanalazok rá tejfölt, szórok rá borsot és piros paprikát, és díszítem egy chilipaprikával.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére