Főoldal / Desszertek / Vörösboros fekete szedres sütemény

Vörösboros fekete szedres sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros fekete szedres sütemény

Vörösboros fekete szedres sütemény

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 1 csepp citromlé
  • 1 csipet só
  • 5 ek. cukor
  • 1 ek. vaníliás cukor
  • 6 csapott ek. finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor

A szedres töltelékhez:

  • 0,5 dl vörösbor
  • 20 dkg fekete szeder
  • 5 ek. cukor

A túrós töltelékhez:

  • 80 dkg túró
  • fél kocka margarin (12,5 dkg)
  • 6 ek. porcukor

A szeder zseléhez:

  • 7 dl fekete szeder szörp.
  • 3 cs. vaníliás pudingpor
  • 5 ek. cukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét egy keverőtálba öntjük, és a csipet sóval, a vaníliás cukorral, valamint a citromlével kemény habbá felverjük, majd apránként beledolgozzuk a cukrot is.
Ezután egyesével belekeverjük a tojássárgákat, végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet is.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 perc után visszavesszük a hőfokot kb. 150-160 fokra és még további 2-3 percig sütjük. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e.
Ha kihűlt a piskóta, lapjában kettévágjuk.

A fekete szedret összetörjük, majd alaposan kikeverjük a cukorral és a vörösborral.

A puha margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd apránként beledolgozzuk a túrót is, és krémesre keverjük.

Elkészítjük a zselét. A vaníliás pudingokat csomómentesre keverjük a cukorral és egy kevés  szörppel, majd a megmaradt szörppel összekeverjük és lassú tűzön kevergetve sűrűre főzzük.

Az egyik piskótalapot megkenjük a vörösboros szeder krémmel majd rásimítjuk a túrós töltelék felét. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. (célszerű a fagyasztóba tenni, hogy gyorsabban végezzünk.) Majd kivesszük, rásimítjuk a lila zselé felét és ismét 10 percre hidegre tesszük.
Ha a zselé megkötött rásimítjuk a maradék szedres majd túrós tölteléket, rátesszük a második piskótalapot, és bevonjuk a megmaradt lila zselével. Hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen.

Kockákra vágva kínáljuk.

Vörösboros fekete szedres sütemény 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére