Főoldal / Desszertek / Vörösboros fekete szedres sütemény

Vörösboros fekete szedres sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros fekete szedres sütemény

Vörösboros fekete szedres sütemény

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 1 csepp citromlé
  • 1 csipet só
  • 5 ek. cukor
  • 1 ek. vaníliás cukor
  • 6 csapott ek. finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor

A szedres töltelékhez:

  • 0,5 dl vörösbor
  • 20 dkg fekete szeder
  • 5 ek. cukor

A túrós töltelékhez:

  • 80 dkg túró
  • fél kocka margarin (12,5 dkg)
  • 6 ek. porcukor

A szeder zseléhez:

  • 7 dl fekete szeder szörp.
  • 3 cs. vaníliás pudingpor
  • 5 ek. cukor
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét egy keverőtálba öntjük, és a csipet sóval, a vaníliás cukorral, valamint a citromlével kemény habbá felverjük, majd apránként beledolgozzuk a cukrot is.
Ezután egyesével belekeverjük a tojássárgákat, végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet is.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 perc után visszavesszük a hőfokot kb. 150-160 fokra és még további 2-3 percig sütjük. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e.
Ha kihűlt a piskóta, lapjában kettévágjuk.

A fekete szedret összetörjük, majd alaposan kikeverjük a cukorral és a vörösborral.

A puha margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd apránként beledolgozzuk a túrót is, és krémesre keverjük.

Elkészítjük a zselét. A vaníliás pudingokat csomómentesre keverjük a cukorral és egy kevés  szörppel, majd a megmaradt szörppel összekeverjük és lassú tűzön kevergetve sűrűre főzzük.

Az egyik piskótalapot megkenjük a vörösboros szeder krémmel majd rásimítjuk a túrós töltelék felét. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. (célszerű a fagyasztóba tenni, hogy gyorsabban végezzünk.) Majd kivesszük, rásimítjuk a lila zselé felét és ismét 10 percre hidegre tesszük.
Ha a zselé megkötött rásimítjuk a maradék szedres majd túrós tölteléket, rátesszük a második piskótalapot, és bevonjuk a megmaradt lila zselével. Hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen.

Kockákra vágva kínáljuk.

Vörösboros fekete szedres sütemény 5.00/5 (1 értékelés)

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére