Főoldal / Levesek / Vörösboros debreceni gulyásleves tarhonyával

Vörösboros debreceni gulyásleves tarhonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros debreceni gulyásleves tarhonyával

Vörösboros debreceni gulyásleves tarhonyával 1

Hozzávalók:

  • 1 pár debreceni
  • 1 szelet szalonna
  • 2 szelet császárszalonna
  • 1 szelet szendvicssonka
  • 1,5 fej vörös hagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 2 db cseresznyepaprika
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1/4 zeller
  • 1/2 karalábé
  • 2 db krumpli
  • petrezselyemlevél
  • zellerlevél
  • 1 pohár tarhonya
  • gulyásleveskrém
  • Erős Pista
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • köménymag
  • disznózsír
  • vörösbor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A szalonnákat, sonkát kockára vágom, a hagymát, fokhagymát, petrezselymet, zellerlevelet aprítom, az újhagymát, póréhagymát, paprikát, chilipaprikát karikára, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a debrecenit szeletelem.

A szalonnákat disznózsíron megdinsztelem, ráteszem, a zöldségeket, majd feleresztem vízzel, fűszerezem. Amikor már majdnem megfőtt, beleteszem a tarhonyát, a kolbász, s öntök bele vörösbort.

Tálalom. Merek egy mélytányérba levest, s teszek rá egy chili paprikát.

Tipp / megjegyzés:
Gondoltam, ezúttal nem egy hagyományos gulyáslevest főzök. Azt hiszem sikerült. Bár lehet, hogy többen azt mondják, ez nem gulyás, hanem egy sűrű kolbászos zöldségleves.
A lényeg, hogy finom lett, s jó csípős, ahogy én szeretem.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére