Főoldal / Levesek / Vörösboros babgulyás gazdagon

Vörösboros babgulyás gazdagon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros babgulyás gazdagon

Vörösboros babgulyás gazdagon

Hozzávalók:

  • 20 dkg tarkabab
  • 10 dk füstölt pörc
  • 15 dkg sertéslapocka
  • 10 dkg csípős füstölt kolbász
  • 2 db nagy újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk disznózsír
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db répa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 db kisebb zellergumó
  • 1 db nagy újkrumpli
  • 5 szál petrezselyem
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 5 db nagy csiperke gomba törzse
  • 3 db chili
  • 1 db babérlevél
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 1 db zöldségleves kocka
  • 1 db pörköltszaft kocka
  • gulyáskrém
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejföl
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A babot és a pörcöt egy éjszakára beáztatom. Másnap felteszem főni.

Egy másik edényben kevés zsiradékon megsütöm a szalonnát, majd rádobom a kockára vágott húst. Amikor már kifehéredett rádobom a karikákra vágott répát, zellert és a kockákra vágott krumplit. Később beleteszem a többi zöldséget is. Feleresztem vízzel, fűszerezem. Belemorzsolom a leveskockákat, nyomok bele gulyáskrémet, teszek bele két chilit, a harmadikat belevágom. (a chili elhagyható, ha valaki nem szereti a csípőset)

Felkarikázom a kolbászt. A zöldséges-ragut a babhoz öntöm.

Amikor már minden csaknem puha, beleteszem a kolbászt, és beleöntöm a bort és készre főzöm.

A levest petrezselyemmel megszórva, tejföllel kínálom.

Tipp / megjegyzés:
Terveztem hozzá csipetkét is, de kimaradt. Aki akarja még ezzel is gazdagíthatja, és akkor egy nagyon tartalmas egytálételt kap. De így, csipetke nélkül is elég gazdag lett a leves.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére