Főoldal / Desszertek / Vörösborban párolt csokoládés körte

Vörösborban párolt csokoládés körte

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösborban párolt csokoládés körte

Vörösborban párolt csokoládés körte

Hozzávalók:

  • 4 db körte
  • 3 dl vörösbor
  • 2 ek méz
  • szegfűszeg
  • fahéj
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tábla étcsokoládé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A körtéket szép vékonyan meghámozzuk.
A bort a mézzel, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a vaníliás cukorral feltesszük főni. Pár percig forraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és belehelyezzük a körtéket.

Szép lassan puhára pároljuk, de közben többször óvatosan átfordítjuk, hogy egyenletesen párolódjon. Ezután kiszedjük, majd teljesen kihűtjük.

Amikor már teljesen kihűltek a körték, akkor egy rácsra helyezzük őket.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd szép lassan a körtékre kanalazzuk. Ezt addig ismételjük, amíg szépen befedi a csokoládé az egész körtét.

Addig hagyjuk rácson amíg a csokoládé teljesen megdermed, majd tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Nagyon finom csemege, ajánlom mindenkinek aki finom desszertre éhezik.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére