Főoldal / Paleo / Vörösáfonyával és pisztáciával töltött pulykamell tekercs – paleo

Vörösáfonyával és pisztáciával töltött pulykamell tekercs – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösáfonyával és pisztáciával töltött pulykamell tekercs – paleo

Vörösáfonyával és pisztáciával töltött pulykamell tekercs - paleo

Hozzávalók:

  • kb. 1 kg pulykamellfilé
  • só, bors

A töltelékhez:

  • 1-2 ek. zsír
  • 1/2 póréhagyma szeletelve
  • 10 dkg bacon apróra vágva
  • 10 dkg aszalt vörös áfonya (nálam saját készítésű)
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
  • 2-3 friss zsálya levél vagy 1 tk. szárított (kakukkfű is finom hozzá)
  • 5 dkg pisztácia
  • 2-3 ek. fenyőmag (opcionális)
  • 2 tojás
  • 1 ek. kókuszliszt
  • só, bors
Elkészítési idő: 1óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A pulykamell filét egy éles késsel felvágjuk úgy, hogy egyben maradjon és egy vékony nagy szelet legyen az egész. (Én 2 darabra vágtam és 2 kisebb tekercset készítettem, úgy könnyebb volt vele bánni.)

A pulykamellre folpackot terítünk és nagyon vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk borsozzuk mindkét oldalát.

Az apróra vágott szalonnát ropogósra sütjük, majd kivesszük a zsírból és félretesszük. A kisült zsírban megpároljuk a póréhagymát, csak pár percig, amíg kicsit összeesik és elkezd pirulni. Ezután a szalonnát, a póréhagymát, az áfonyát, a fokhagymát, a zsályát, a pisztáciát és a fenyőmagot aprítógépbe tesszük és felaprítjuk. ( Ne keverd pépesre, maradjon kicsit darabos. A vörös áfonya csomagolását érdemes ellenőrizni, mert a legtöbb tartalmaz hozzáadott cukrot.) Hozzáadjuk a tojásokat, a kókuszlisztet, kevés sót és borsot, majd összekeverjük.

A tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a hússzeleteken, majd szorosan feltekerjük. Hústűvel vagy fogpiszkálóval több helyen megtűzzük, hogy ne tudjon szétcsúszni. (Ezt majd szeletelés előtt el kell távolítani.)

A serpenyőben (amiben a hagyma és szalonna sült) megpirítjuk a tekercsek mindkét oldalát, majd egy tepsibe tesszük, lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük. (Ez függ a tekercsek méretétől is)

Kiszárítani semmiképpen nem szabad! Az utolsó 5 percben levesszük róla a fóliát, és grill funkcióra kapcsolva szép pirosra sütjük.

Ha kész van, tányérra tesszük őket, letakarjuk a fóliával, és 5-10 percig pihentetjük. Szeletelve, tetszés szerinti körettel kínáljuk.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére