Főoldal / Gasztroajándékok / Vodkás szamóca likőr

Vodkás szamóca likőr

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vodkás szamóca likőr

Vodkás szamócalikőr 3

Hozzávalók:

  • 2 kg szamóca (földieper)
  • 75 dkg cukor
  • 1 liter vodka
  • (1 héttel később)
  • élesztő
  • vodka
Elkészítési idő:5 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:több mint 12 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Az epret alaposan megmosom, leszedem a csumáját, félbevágom, a nagyobbakat háromba. Beteszem a tisztított epret egy nagy üvegbe, és rétegesen rászórom a cukrot. Ráöntöm a vodkát, lezárom, és kiteszem a teraszra.

Most már csak melegre, sok napsütésre, és legalább 1 hónapra van szükség.

Hogy a fermentáció biztosan beinduljon, egy héttel később szórtam rá élesztőt is, és az alkoholtartalom növelése érdekében öntöttem hozzá még vodkát.
Végül bő másfél hónap után fejtettem le az italt, 1,9 liter lett belőle

Tipp / megjegyzés:
Ahogy korábban írtam, újra kísérletezek a földieper (szamóca) likőrrel.
Ezúttal változtattam a recepttúrán és a technológián is. Csökkentettem a cukor mennyiségét, és az üveget nem az árnyékos kamrába, hanem a napos teraszra tettem.Az időt is megnöveltem.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére