Főoldal / Kelt tészták / Virslis csigák

Virslis csigák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Virslis csigák

Virslis csigák

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 1 kg virsli
  • paprikakrém
  • 1 k pirospaprika
  • szezámmag
  • 2 ek vaj
  • bors
  • 3 db főtt áttört burgonya
  • 1 élesztő
  • kb. 2 dl langyos tej
  • 1 kk cukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Kicsi langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, meleg helyen felfuttatjuk.
A lisztbe beletesszük a vajat, 2 tojást, paprikakrémet tetszés szerint, borsot, a pirospaprikát, a felfutatott élesztőt, az áttört burgonyát, és kevés langyos tejjel lágy tésztát gyúrunk.

Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha kész, kinyújtjuk, 5 cm-es csíkokat vágunk belőle, és minden virslit csiga alakban feltekerjük vele.

A sütőt előmelegítjük.
A tepsit kiolajozzuk, lisztezzük, beletesszük a tésztát.

Tojássárgájával mindegyiket bekenjük, és megszórjuk szezámmaggal. Készre sütjük.

Tipp / megjegyzés:
Egy nagymamás recept, én kedvelem ezeket a gyorsan elkészült finomságokat, nálunk nincs, aki ne szeretné. A lányom viszi iskolába egy pohár tej mellé. Másnap mikróban megmelegítve is nagyon jó. Ha marad másnapra csomagoljuk nejlonba, így puha marad.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére